Kampeerverlichting

Als je gaat kamperen, dan is de kampeerverlichting belangrijk. Je hebt verschillende soorten campinglampen waar je dan aan kunt denken zoals lampen die op brandstof werken (benzine, gas, of petroleum), maar ook lampen met een kaars of lampen op batterijen. Waar je voorkeur naar uit gaat, hangt af van wat de wensen zijn. Als je in Europa op vakantie gaat, dan kiezen veel mensen voor een gaslamp of een elektrische lamp. Maar let er op dat je ook een zaklamp meeneemt, als je bijvoorbeeld in de nacht terug komt of naar het sanitair gebouw moet.
kampeerverlichting kopen campinglamp

Kampeerverlichting bij je tent

Bij je tent is het fijn om ook goede kampeerverlichting te hebben. Je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld gaslampen, deze werken op een gastank, of er kan gekozen worden voor een doorprik blikje of voor een patroon met schroefaansluiting. Veel mensen geven de voorkeur aan de patroon met schroefaansluiting. Dit komt omdat het blikje en de lamp tijdens de reis los van elkaar opgeborgen kunnen worden. Als je de lamp los gaat schroeven dan wordt de toevoer van het gas automatisch afgesloten. Dit is bij de doorprik blikjes helaas niet mogelijk. Je kunt hierbij alleen de lamp verwijderen als het blikje helemaal leeg is. De lamp met een automatische ontsteking is geen overbodige luxe en kan een hoop gedoe schelen. Zorg bij het gebruik van een gaslamp bij de tent altijd dat je de lamp goed neerzet en deze niet kan omvallen met alle gevolgen van dien.

Elektrische campinglampen

Onze voorkeur gaat dan ook uit gaan naar de elektrische kampeerverlichting. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van kleine zaklamp voor in je rugzak tot campinglampen waarmee je de hele tent kunt verlichten. Als je je keuze gaat maakt zou je kunnen overwegen om te kiezen voor led verlichting. Ledlampen gaan zuinig met energie om en geven veel licht. Het is allang niet meer zo dat led verlichting van dat vreemde blauwe licht geeft. Als je elektrische kampeerverlichting vergelijken gaat, let dan op de lichtopbrengst, het energieverbruik en het gewicht van de lamp en het aantal en soort batterijen dat je nodig hebt. Kiezen voor kampeerverlichting met oplaadbare batterijen of een accu kan handig zijn en uiteindelijk goedkoper. je moet dan natuurlijk wel kunnen beschikken over elektriciteit en dat hangt af van je kampeervakantie. Vergeet de reserve batterijen niet.

Nog meer kampeerverlichting

Je kunt als kampeerverlichting ook nog kiezen voor benzinelampen. De speciale brandstof is te koop in literflessen en bestaat uit ongelode benzine. Het kan zijn dat de ongelode benzine op het vakantieadres lastig verkrijgbaar is, dan kun je ook nog kiezen voor een ‘ouderwetse’ petroleumlamp. Zorg voor goede ventilatie als je een petroleum lamp wilt gebruiken door de geur die ze afgeven.
Zo zie je maar dat er verschillende mogelijkheden zijn als het over de kampeerverlichting gaat. Je kunt zelf kijken wat voor jou tijdens het kamperen de beste optie is. Kies je voor elektrische kampeerverlichting of wil je toch liever een lamp op brandstof. Het ligt er ook maar net aan waar je naar toe gaat tijdens de kampeervakantie en hoeveel licht je wil hebben.

Onafhankelijk vergelijk

De beste kampeerwinkels hebben wij voor u geselecteerd.

Altijd de beste deal

Of u nou een tent nodig heeft of een slaapzak zoekt. Wij laten u zien bij welke winkel u terecht kunt.

Tevreden gebruikers

Dankzij onze website hebben al veel bezoekers de juiste kampeerwinkel gevonden