Campingtafels

Als je gaat kamperen, dan heb je een of meerdere campingtafels nodig. Deze zorgen ervoor dat je met zijn allen lekker buiten kunt zitten, er een boek op kunt leggen of gezellig buiten kunt ontbijten. Zorg daarom dat je een goede campingtafel hebt.
Maar waar let je dan op als je een campingtafel kopen gaat? Kijk alleen al eens naar de vorm. Ze kunnen rond, ovaal, rechthoekig of bijvoorbeeld vierkant zijn. Daarnaast zijn er ook nog andere eigenschappen waar je een goede campingtafel aan kunt herkennen.

campingtafels kopen tips
Allereerst moet de tafel makkelijk op te zetten zijn, de tafel moet stevig zijn en het liefste verstelbare poten hebben waardoor hij altijd stabiel staat. Ook moet de campingtafel tegen een stootje kunnen en bestand zijn tegen het weer. Zeker dankzij die laatste twee eigenschappen gaat een campingtafel lang mee. En als laatste moet de tafel niet teveel ruimte innemen en makkelijk mee te nemen zijn.

Soorten camping tafels

Stel jezelf eens de vraag wat voor soort campingtafel je eigenlijk zoekt. Hoeveel personen moeten eraan kunnen zitten? Er kan gekozen worden voor een standaard kampeertafel maar je kunt ook voor de familie variant kiezen, de camping picknicktafel. Bij een campingpicknick tafel moet je denken aan een tafel waar de stoelen een geheel vormen met de tafel.campingtafel kopen tips

Sommige tafels hebben een vast tafelblad maar je ziet ook steeds meer oprolbare tafelbladen met aluminium lamellen. De hele tafel kan je dan oprollen en neemt weinig ruimte in. Natuurlijk kun je naast de oprolbare variant ook kiezen voor een opvouwbare campingtafel of een inklapbare campingtafel.
Als je het aanbod aan camping tafels bekijkt dan zie je dat er veel aandacht is voor de functionaliteit. Je kunt veel tafels in de hoogte verstellen, maar ook zijn ze voorzien van opbergnetjes onder het tafelblad. Jongere gezinnen kiezen vaak voor de vouwbare picknicktafels. Deze zijn namelijk erg praktisch en compact om mee te nemen. Ideaal wanneer je wat minder laadruimte hebt in de auto. Naast campingtafels zijn ook nog verschillende bijzettafels verkrijgbaar voor op de camping.

Kwaliteit van de camping tafels

Als je de kwaliteit van campingtafels wilt vergelijken let dan ook op het materiaal van het frame. Kijk daarbij naar de verschillen tussen een aluminium campingtafel en de stalen campingtafel. Kijk ook of jouw nieuwe kampeertafel een hittebestendig en watervast tafelblad heeft.

Aankoop tips voor campingtafels

Er is een ruime keuze aan merken en fabrikanten van kampeertafels en ook de prijzen verschillen. Let er vooral op wat je wensen zijn bij een campingtafel kopen. Als je dat weet, kun je gerichter zoeken.
Let in ieder geval op de onderstaande aankooptips voor het kopen van een campingtafel:

  • Hoeveel personen moeten aan de tafel kunnen zitten.
  • Waar laat je de campingtafel tijdens de vakantie, met andere woorden is hij makkelijk op te bergen.
  • Als het slecht weer is, past de tafel dan in de voortent? Blijft er dan genoeg ruimte over om er omheen te lopen.
  • Let op de eigenschappen: verstelbare poten, watervast tafelblad, hittebestendig, compact en lichtgewicht.
  • Let op als de tafelpoten traploos verstelbaar zijn. Zijn ze stevig aan te draaien zonder in elkaar te zakken als je op de tafel leunt?
  • Kan er iemand aan de kop van de tafel zitten? Of zit dan het frame in de weg?
  • Past de tafel makkelijk in de auto?
  • Waterbestendig? Laat de tafel nooit onnodig in de regen staan ook al staat het op de verpakking

Onafhankelijk vergelijk

De beste kampeerwinkels hebben wij voor u geselecteerd.

Altijd de beste deal

Of u nou een tent nodig heeft of een slaapzak zoekt. Wij laten u zien bij welke winkel u terecht kunt.

Tevreden gebruikers

Dankzij onze website hebben al veel bezoekers de juiste kampeerwinkel gevonden